Rabu, 14 April 2010

BINGKISAN SEBUAH PERJALANAN DIPELANTAR WAKTU

DALAM HIDUP INI BANYAK HALANGAN DAN RINTANGAN YANG PERLU DILALUI. DENGAN ADANYA HALANGAN DAN RINTANGAN YANG MERENTANGI PERJALANAN HIDUP KITA, KITA AKAN LEBIH BERANI MENEMPUH APA JUA PADA MASA AKAN DATANG, NAMUN TIDAK HARUS DILUPA BAHAWA KITA PERLU BERMOHON PADANYA YANG ESA AGAR MEREDHAI PERJALANAN HIDUP KITA DENGAN MEMELIHARA DIRI KITA DARI MELAKUKAN PERBUATAN KEJI .

BANYAK GODAAN YANG MELINTANG DIHADAPAN KITA SEHINGGA KADANG-KADANG KITA TERIKUT DENGAN ARUS DUNIA YANG PELBAGAI RAGAM INI, LALU KITA TERASING DIDAERAH SENDIRI DENGAN RASA KEKESALAN. ALLAH MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG , POHONLAH KEAMPUANAN JIKA MELAKUKAN KESILAPAN, MINTALAH PERTOLONGAN DARINYA JIKA KITA BERADA DALAM KESUSAHAN DAN BERSYUKURLAH DENGAN KURNIAAN YANG TIDAK TERHINGGA YANG DIBERI KEPADA KITA.

HANYA DIA TIADA YANG LAIN BOLEH MEMBANTU DAN MENOLONG DIRI KITA. LETAKKANLAH PERGANTUNGAN PADA ALLAH SWT. KITA TIDAK AKAN MERASA TERABAI. BERJALANLAH DIATAS MUKA BUMI INI DENGAN MELALUI JALAN YANG MUNUJU KEREDHAANNYA. BERJUANG DAN TERKORBAN ITULAH YANG DISUKAI OLEHNYA.. JALAN HIDUP INI MASIH JAUH UNTUK KITA TEROKAI. TERUSKANLAH LANGKAH KAKI MENUJU DAERAH YANG DIREDHAI OLEH ALLAH SWT.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan